VIDEO: Srpski državljani švercovali 137 kilograma kokaina unutar dasaka

Nemački carinici su u luci u Hamburgu pronašli 137 kilograma kokaina, čija je vrednost 14 miliona evra, što je dovelo do međunarodne policijske akcije i hapšenja devet srpskih državljana u Austriji.
Austrijska policija je u Donjoj Austriji otkrila bandu za koju se veruje da je švercovala i prodavala ogromne količine droge. 
 
Hapšenju je prethodilo otkriće severnonemačke carine, koja je ranije u kontejneru teretng broda u Hamburgu pronašla 137 kilograma kokaina.
Kako je rečeno na konferenciji za medije koju je u petak organizovala austrijska policija, droga iz Bolivije je bila sakrivena u drvenim daskama. Krijumčari su isekli 115 dasaka kako bi pakete kokaina smestili u njih.
 
 
(Snimak vađenja droge iz dasaka je u komentaru videa konferencije)
 
Tokom rutinske provere rendgenskim snimcima, carinici u Hamburgu su otkrili drogu. Kontejneri su, međutim, ponovo zapečaćeni i otpremljeni na konačnu destinaciju.
Ciljna zemlja je bila Slovačka, ali je dat telefonski broj vodio u južnu Donju Austriju.
 
Usledilo je praćenje osumnjičenih i na kraju hapšenje, koje je dovelo do otkrića dodatne droge. Konačno je uhapšeno ukupno devet srpskih državljana.
 
Na konferenciji za medije austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner je naveo da zaplena droge i hapšenje osumnjičenih predstavljaju "istorijski uspeh i težak udar na trgovinu drogom i organizovani kriminal".
 
Karner je naveo da je ovo najveća zaplena droge do sada za Državnu kriminalističku policiju (LKA) Donje Austrije i treća po veličini za saveznu policiju. Ulična vrednost zaplenjene droge je oko 14 miliona evra.
Četvorica uhapšenih optužena su da su prošle godine uvezli oko 270 kilograma kokaina i polovinu te droge stavili u promet. Za ostale se navodi da su organizovali trgovinu drogom. Jedan od uhapšenih je deset godina bio na poternici austrijske policije zbog navodnog učešća u pljački pošti u Beču.
  • 9

    18.03.2024 12:39
    Jesu li se pozvali na
    Zemaru ? Na diplomatsk serBski pasport ? A nisu imali ništa koke u urinu. Onda ih taj truli zapad gde je trava legalna MORA pod hitno osloboditi. Mogo bi gljivica da uloži i protestnu notu iz lične narodnjačke kajdanke. Ne prolazi ? Ah taj neobrazovani zapad nije čuo da je to ovDIJe normalno i legalno. I glasači tako kažu.
  • krcn

    18.03.2024 12:09
    Preko 80% auta skupljih od 100 hiljada €, koje vidite na ulicama Srbije a imaju D/A/CH tablice, su od nelegalnih radnji naših ljudi preko. Ima i onih koji se ne eksponiraju, koji pokušavaju da budu ispod radara. Pre mesec dana saznam da jedan poznanik leži već tri godine u Švedskoj zato što je nosio iz Nemačke u Švedsku nekoliko kg u kamionu. Za vikend pričam drugaru, kaže on pa to sve kamiondžije rade, samo neke uhvate.
  • Nebojsa

    18.03.2024 11:56
    Ja neznam dali ima neki diler koji nije iz Srbije? Spanija Srbi, Njemacka, Austrija Srbi...Sramota do bola. Nema dok se ne uvedu kazne kao u Saudiji bice ovog jos. Kad udjete u avion za KSA dobijete listic da ispunite svoje podatke. U gornjem levom cosku stoji crvenom bojom: Death penalty for drug trafficer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).