FOTO: Diplomate položile cveće za žrtve terorističkog napada u Moskvi

Predstavnici više od 130 diplomatskih misija u Rusiji položili su danas cveće na mestu terorističkog napada u predgrađu Moskve, u kojem je poginulo više od 140 osoba.
FOTO: Diplomate položile cveće za žrtve terorističkog napada u Moskvi
Foto: FoNet (AP)
U polaganju cveća u znak sećanja na žrtve terorističkog napada učestvovalo je više od 250 diplomata, među kojima su bili i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, zemalja Evropske unije, Afrike, Latinske Amerike, kao i predstavnici Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih organizacija.
 
"Veoma smo zahvalni uvaženim predstavnicima diplomatskog kora na solidarnosti sa ruskim narodom u ovom teškom trenutku", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
 
Ceremoniji su prisustvovali ambasadori Belorusije, Vatikana, Egipta, EU, Maroka, Libana, Nikaragve, Palestine, Srbije, Sirije, Sjedinjenih Američkih Država, Turske...
 
Predstavnici diplomatskog kora su, nakon minuta ćutanja, položili cveće i pustili potom bele balone u znak sećanja na žrtve napada u koncertnoj dvorani Krokus siti hol koji se dogodio 22. marta.
 
 
Ceremonija je održana na memorijalu koji je formiran spontano nakon terorističkog napada, kada su građani počeli da donose cveće, vence, igračke i druge predmete u znak sećanja na žrtve.
Broj žrtava napada povećan je na 144. Među poginulima je i petoro dece.
 
Istražni komitet Rusije saopštio je da su identifikovane 134 osobe, a nastavlja analizu posmrtnih ostataka preostalih žrtava.
 
Prema navodima ruskih vlasti, povređena je 551 osoba.
 
Odgovornost za teroristički napad preuzela je frakcija Islamske države sa sedištem u Avganistanu (ISIS-K), ali ruski istražni organi tvrde da je četvoro počinilaca, koji su saslušani i zadržani u pritvoru, bilo  povezano s pripadnicima ukrajinskih obaveštajnih službi.
 
Istražni komitet Rusije saopštio je da nastavlja istragu u cilju provere umešanosti predstavnika ukrajinskih obaveštajnih službi u organizaciju i finansiranje terorističkog napada.
 
Kijev je više puta negirao bilo kakvu odgovornost za teroristički napad u Krokus siti holu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).