Pucano na vozilo predsednika opštine Aračinova u Severnoj Makedoniji

MUP Severne Makedonije saopštio je da je jedan muškarac iz automatske puške pucao na predsednika skopske opštine Aračinovo Ridvana Ibrahimija i da su u tom napadu povređene dve osobe.
Pucano na vozilo predsednika opštine Aračinova u Severnoj Makedoniji
Foto: Pixabay (ilustracija)

Skopskoj policiji je u 13.25 časova prijavljeno da je na ulazu u selo Aračinovo, na istočnoj periferiji Skoplja, muškarac iz automatske puške pucao na vozilo predsednika te opštine Ridvana Ibrahimija, koji je bio zajedno sa još nekoliko ljudi.

"Pri tome su povređene dve osobe koje su bile sa predsednikom opštine, koji nije povređen", piše u saopštenju MUP i dodaje da se preduzimaju sve mere da se rasvetli taj slučaj.
 
Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Panče Toškovski je prethodno potvrdio informacije medija da je u napadu pogođen Ibrahimijev vozač i dodao da je pucano i na još jedno lice zaposleno u opštini.
Direktor Klinike za hirurgiju u skopskom Kliničkom centru Nedžati Jakupi rekao je da je dovezen tridesetogodišnji mladić sa ranama grudnog koša.
 
Mediji navode da su prve sumnje o oružanom napadu na Ibrahimija vezane za njegov stari spor sa porodicom Ajvazi iz tog mesta. Sporno je, navodno, zemljište na ulazu u mesto, na kojem je Ibrahimi nameravao da gradi fudbalski stadion.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres pogodio Krit

Zemljotres jačine 4,1 stepen pogodio je danas grčko ostrvo Krit, javlja Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.