Izrael zabranio Al Džaziru

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio j da će "odmah delovati" kako bi zabranio rad katarske medijske kuće Al Džazira u Izraelu nakon što je Kneset odobrio tu zabranu.
Izrael zabranio Al Džaziru
Foto: Beta/AP
"Teroristički kanal Al Džazira više neće emitovati iz Izraela. Nameravam da odmah delujem u skladu s novim zakonom kako bih zaustavio aktivnosti kanala", rekao je Netanjahu na društvenoj mreži X.
 
Kneset je odobrio meru koja omogućava privremeno zaustavljanje rada stranih medija koji se protumači kao pretnja nacionalnoj bezbednosti. 
Zakon će omogućiti Netanjahuu i vladi da prekinu rad medija na period od 45 dana, što se može obnoviti nakon isteka tog roka. Mera će ostati na snazi do kraja jula ili do kraja vojnih operacija u Gazi, piše Rojters.
Izraelski ministar komunikacija Šlomo Karai optužio je Al Džaziru, koja iz Pojasa Gaze izveštava direktno i kritikuje izraelsko vojno delovanje, da podstiče neprijateljstvo prema njegovoj državi. On je rekao kako je "nemoguće tolerisati" tu medijsku kuću, koja "iznutra deluje protiv Izraela, posebno u ratno vreme" .
 
Izraelski zvaničnici dugo se žale na Al Džazirin rad, ali do sada nisu reagovali dalje od kritika, uzimajući u obzir sredstva Katara za palestinske građevinske projekte u Pojasu Gaze.
  • Drasko

    02.04.2024 16:49
    Tipicno prozapadna cenzura. To je opsteprihvacen obrazac ponasanja u zemljama EU. Sloboda govora i prava coveka su nepostojeća.
  • Milana

    02.04.2024 08:38
    Očekivano
    IzRajh na delu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.