Šapiću iz Sarajeva poručeno: Ponosimo se nasleđem partizana, Tito neće ostati bez doma

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk poručio je da Josip Broz Tito neće ostati bez doma, ako ga ne želi Beograd, jer je Sarajevo grad koji se ponosi nasleđem partizana.
Šapiću iz Sarajeva poručeno: Ponosimo se nasleđem partizana, Tito neće ostati bez doma
Foto: 021.rs
Reagujući na izjavu Aleksandra Šapića da će pokrenuti inicijativu da "Josipa Broza vrati u Kumrovec", Uk je kazao da i dalje "postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasleđem partizana, a to je Sarajevo".
"Ukoliko, gospodine Šapiću, zaista imate nameru da sprovedete svoju zamisao da Beograd po meri svoje ideologije gurnete još dublje u nacionalističke fantazije, ostaci Josipa Broza Tita neće ostati bez doma. Postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasleđem partizana i jednog od najvećih antifašističkih pokreta u Evropi tokom Drugog svetskog rata, ali i antifašističkim otporom bolesnim ideologijama u skorijoj prošlosti, koji će ponosno preuzeti ostavštinu Tita i brinuti o njoj kako dolikuje, a to je Sarajevo", napisao je Uk na Fejbuku.
U Sarajevu će uvek biti mesta za ostavštinu Tita, partizana i antifašističke borbe, što potvrđuje i činjenica da naša centralna ulica nosi ime po Titu, jer Sarajevo nema razloga da se stidi svoje prošlosti. Pozdrav iz Titove za Beograd, naveo je Uk.
  • Dejan

    08.04.2024 16:51
    ŠTA DA DODAM...
    Izgleda da srbija nikako da dodirne dno, pa da konačno krene naviše ili je probila i samo dno pa sada pada u bezdan.
    Iz nemoći da urade nešto pametno i vredno, sad bi i Tita da sele s mesta počivališta.
    Ali ako...mi kao narod i zaslužujemo ovu propast.
  • Plaćač poreza

    04.04.2024 18:23
    Šapić je Šešelj u kupaćim gaćama.
  • Пантелија

    04.04.2024 16:33
    Камион цигле + приде
    Шапићу, ко год да га хоће, дај им одмах приде и два камиона цигле, нека му праве тамо велики маузолеј и нека му се клањају до миле воље кад га толико воле.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.