Šef splitske policije podneo ostavku: Njegov sin učestvovao u tuči, mladić teško povređen

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podneo je neopozivu ostavku.
Šef splitske policije podneo ostavku: Njegov sin učestvovao u tuči, mladić teško povređen
Foto: Pixabay
"Ovim putem vas želim obavestiti da sam podneo neopozivu ostavku na mesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško povređen, a o čemu je policijska uprava juče izvestila javnost", naveo je on, prenosi N1.
Dodao je i da su, s obzirom na to da je u povređivanju mladića učestvovao i jedan od njegovih sinova, sprovođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli službenici druge policijske uprave "kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne nezavisnosti".
 
U njegovom saopštenju se dalje navodi da, iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti se lično ogrešio o zakon, "smatra da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac, nespojiva s njegovom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave".
Takođe je napisao da je jedino ispravno da se trajno izuzme od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a.
 
"Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organizujemo i sprovodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Stoga sam s današnjim danom podneo neopozivu ostavku na mesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske", objavio je.
 
Porodici povređenog mladića izrazio je "žaljenje zbog ovakvog događaja i nada se pre svega što skorijem ozdravljenju njihovog sina".
  • Fića

    08.04.2024 08:13
    "Virus"
    Samo da se "ovaj virus ostavki" ne proširi Balkanom...!
    Još nam samo "to" fali...!!!
  • Jedan narod

    07.04.2024 16:39
    Jedan volođa
    Zato Srbija nikad ne sme u EU. Ostavka, svašta. To je za budale.
  • Професор

    07.04.2024 12:30
    Они су тек циркус. Гледао сам истрчавање навијача Хајдука (торцида) на терен и јурњава ка играчима Динама а полиција сва изгубљена и са траљавом реакцијом. Вероватно из Сплита па није баш препоручљиво млатити своје.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.