Da dokažu da je Sena bezbedna: Makron i gradonačelnica Pariza zaroniće u reku i plivati u njoj

Gradonačelnica Pariza An Idalgo izjavila je da će plivati u Seni sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom da bi dokazala da će kvalitet vode te reke biti na nivou potrebnom za Olimpijske igre.
Da dokažu da je Sena bezbedna: Makron i gradonačelnica Pariza zaroniće u reku i plivati u njoj
Foto: Pixabay
Idalgo je potvrdila da je pozvala organizatore OI i visoke francuske zvaničnike da plivaju u Seni na događaju krajem juna ili početkom jula ove godine, a među kojima je i Makron, koji je ranije obećao da će plivati u toj reci, prenosi AP.
 
"Mi ćemo roniti u Seni i mnogi volonteri su se javili da rone sa mnom i mnogi sportisti će biti tu. Biće bezbedno da plivamo u Seni", rekla je Idalgo.
Ranije je francuska nevladina organizacija "Sufrider fondacija" upozoravala da kvalitet vode u Seni nije dovoljno dobar za plivanje u njoj tokom OI, na osnovu šest meseci merenja kvaliteta.
 
U čišćenje ove reke biti uloženo 1,4 milijarde evra, a nova rutinska merenja će početi od 1. juna.
Organizatori OI su ranije najavili da je moguće odlaganje određenih događaja u slučaju visokog zagađenja Sene, a da će u najgorem slučaju plivački deo planiranih trijatlona biti otkazan.
 
Takođe je najavljeno da će plivanje u delovima Sene biti dozvoljeno javnosti, prvi put od 1923. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet