Olakšan prelaz granice između Kosova i Albanije

Primena sporazuma Vlada Kosova i Albanije, prema kojem će građani Albanije i Kosova po ubrzanim procedurama prolaziti kroz zajedničku granicu, stupila je danas na snagu.
Olakšan prelaz granice između Kosova i Albanije
Foto: 021.rs (ilustracija)
Trajaće narednih devet meseci.
 
Taj period olakšanog kretanja ranije je trajao tokom četiri letnja meseca.

Carinarnica Morina, kako navode prištinski mediji, jutros se suočila sa velikim prilivom putnika sa Kosova, koji su putovali u Albaniju na proslavu 1. maja i korišćenje nekoliko slobodnih dana.

Samo u prvim satima današnjeg dana u Albaniju je sa Kosova ušlo oko 5.000 građana Kosova, sa 3.000 malih vozila i desetinama autobusa.
 
Prema sporazumu, od 1. maja do 30. septembra i od 1. novembra do 28. februara biće olakšana procedura prelaska i provere na mestu Morina, kod Vrbnice, koja je inače najveći granični prelaz između Kosova i Albanije.
  • zztop

    01.05.2024 19:59
    Otvoreni balkan u primeni ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.