Džulijan Asanž proglašen počasnim članom Udruženja novinara Republike Srpske

Udruženje novinara Republike Srpske je povodom Međunarodnog dana slobode medija, danas proglasilo DŽulijana Asanža počasnim članom tog udruženja.

U saopštenju UNRS se navodi da nije potrebno posebno obrazlagati ovaj potez, posebno ne onima koji se bave pitanjem slobode govora i misli, budući da je "gospodin Asanž postao istinski mučenik za ovaj ideal u svetskim okvirima".

Naveli su da žele skrenuti pažnju domaće javnosti na to, da je Džulijan Asanž pred ekstradicijom, od koje ga deli još jedno ročište.

"Ono što je neprihvatljivo sa stanovišta svetske medijske scene i međunarodnog prava, jeste da ga žele utamničiti u Sjedinjenim Američkim Državama, čiji nije državljanin, kao ni državljanin Velike Britanije, koja ga je uhapsila izvukavši ga iz Ambasade Ekvadora. Tim gore, čine to zbog svih onih stvari koje su garantovane drugim amandmanom američkog Ustava, a tiču se slobode govora i štampe", navedeno je, između ostalog, u saopštenju.

  • Dusan

    04.05.2024 20:41
    Kao pravi Srbin
    Treba mu ponuditi drzavljanstvo,moguce je po njegovoj hrabrosti da ima srpske krvi!
  • Dodjos

    03.05.2024 16:58
    Pa.....ovi moji "ludi kao noga", sto kazu Novosadjani.
  • /

    03.05.2024 16:31
    /
    mnogo ste mu pomogli.
    sigurno mu je bas mnogo drago.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet