U sredu sednica Saveta bezbednosti o BiH

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) o situaciji u Bosni i Hercegovini zakazana je za sredu, 15. maj, saopšteno je na sajtu te organizacije.

Sednica će, kako je najavljeno, biti održana u prepodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu.

Prethodna, vanredna sednica o BiH, održana je 30. aprila, na zahtev predstavnika Rusije kako bi "upozorili da je BiH na ivici oružanog sukoba", ali i zbog toga što je ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija bez saglasnosti pokrenuo priču o rezoluciji o Srebrenici.
Vlada Republike Srpske ranije je dostavila SB UN Izveštaj o situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na "posledice koje bi imalo eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici".
 
Inače, redovne sednice SB UN o stanju u BiH održavaju se dva puta godišnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.