Plenković prihvatio zahtev Bejbi Lazanje: Nema problema, preusmerićemo novac tamo gde je želeo

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio da će udovoljiti zahtevu drugoplasiranog predstavnika Hrvatske na Evrosongu Marka Purišića umetničkog imena Bejbi Lazanja, u vezi sa nagradom.
Zahtev je da nagrada u iznosu od 50.000 evra, koju mu je dodelila Vlada, bude podeljena na način kako je predložio.
 
"Nema problema, mi ćemo uraditi upravo onako kako je dogovoreno. Čak sam rekao kolegama, kako sam i pretpostavio, on će sigurno dati onome kome je potrebnije i tačno je tako bilo", rekao je Plenković novinarima nakon konstitutivne sednice 11. saziva Hrvatskog sabora.
Plenković je istakao da misli da se Purišić na jedan vrlo lep, elegantan način zahvalio na gestu koji je Vlada napravila kao znak ozbiljne zahvalnosti za sjajan uspeh na Evrosongu i jednako tako na neverovatnoj promociji Hrvatske.
"Smatram da je sjajan, baš onakav kakvog sam ga osetio kad smo razgovarali u nedelju na dočeku", rekao je Plenković, prenela je Hina.
 
Bejbi Lazanja je na Instagramu saopštio da odbija nagradu Vlade jer misli daje drugima taj novac potrebniji i zamolio Plenkovića da novac preusmeri na dve dečje bolnice onkologije u Hrvatskoj.
  • Неко тамо

    17.05.2024 12:29
    Није добио прво место јер је исувише "обичан" за Запад и њихов "чудни" укус.
    Капа доле за гест.
  • Bravo

    16.05.2024 22:23
    Dečko
    Ljudina!
  • Ja

    16.05.2024 21:32
    Svaka
    Čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).