Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).
Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića
Foto: 021.rs
Za vladu koju je sastavio HDZ sa desničarskim Domovinskim pokretom, i u kojoj nema predstavnika srpske nacionalne manjine, glasalo je 79 poslanika, 61 je bio protiv dok je jedan bio uzdržan.
 
Većina u Saboru iznosi 76 poslanika a današnjoj sednici je prisustvovao 141 poslanik.
Nova vlada imaće 18 umesto dosadašnjih 16 ministarstava, a tri će pripasti Domovinskom pokretu koji je dobio ministarstva poljoprivrede, privrede i novoosnovanog ministarstva demografije.
 
Vlada će imati sedam potpredsednika, od kojih je jedan iz DP.
Plenković je sinoć dostavio Saboru popis ministara i program nove vlade u kojem je navedeno da su prioriteti nove vlade uspešna, vitalna, pravedna, održiva i suverena Hrvatska.
 
Kao ciljevi su navedeni, među ostalim, rast prosečne plate sa sadašnjih oko 1.250 evra na 1.600 evra i podsticanje otvaranja 125.000 radnih mesta.
  • Istok Zapad

    18.05.2024 09:58
    Pa ugledali se na naše političare...ovi iz domovinskog, rekli nikad sa HDZ, ali lova radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.