Erdogan: Evrovizija ugrožava tradicionalnu porodicu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je Evroviziju da podstiče "rodnu neutralizaciju" i da ugrožava tradicionalnu porodicu.
Erdogan: Evrovizija ugrožava tradicionalnu porodicu
Foto: Beta/AP
U govoru nakon sastanka vlade, Erdogan je učesnike Evrovizije opisao kao "trojanske konje kvarenja društva" i ocenio da je njegova vlada u pravu što Tursku još od 2012. godine drži podalje od tog panevropskog pop takmičenja.
 
To je bila očigledna referenca na švajcarskog pevača Nema koji je pobedio na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije sa pesmom "The Code", operskom pop-rep odom o njegovom putu ka prihvatanju svog nerodnog identiteta. Time je Nemo (24) postao prvi nebinarni pobednik ovog takmičenja, koje LGBT zajednica već dugo prihvata kao svoje sigurno utočište.
"Na takvim događajima postalo je nemoguće sresti normalnu osobu", ocenio je Erdogan, čija vladajuća Partija pravde i razvoja ima korene u turskom islamskom pokretu i čija je vlada poslednjih godina postala manje tolerantna prema LGBT pravima.
 
Prema njegovim rečima, Evrovizija je "sramotno takmičenje" i sada se vidi da je odluka o tome da Turska na njemu ne učestvuje bila ispravna.
Erdogan je ocenio i da ozbiljan pad nataliteta u Turskoj predstavlja "egzistencijalnu pretnju" i katastrofu za zemlju.
 
Poslednja statistička istraživanja pokazuju da jedna žena u Turskoj u proseku ima po 1,5 dete.
 
Turski lider poodavno poziva porodice da imaju najmanje troje dece.
  • Ssy

    21.05.2024 08:24
    Retko, ali se događa
    Erdogan je ovoga puta u pravu.
  • Sofija

    21.05.2024 08:14
    Pametno kaze.Sve nam je normalno.Nikakav sistem vrednosti ne postoji.Zivimo ne iluziju nego deluziju.
  • Klara Cetkin

    21.05.2024 07:46
    Dno dna
    Tradicionalna porodica i patrijarhat su zlo i uzrok ovolikog broja femicida svake godine. Nema svaka zena 1.5 dete u proseku nego svaki par. Patrijarhat bi samo da zene zatvori u kuhinju i da im nastanca po 10 dece. Jbt ovaj svet ide u srednji vek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.