Kremlj: NATO povećava stepen eskalacije, pada u vojnu ekstazu

Kremlj je saopštio da je jasno da je NATO u direktnom sukobu s Rusijom.
Kremlj: NATO povećava stepen eskalacije, pada u vojnu ekstazu
Foto: Pixabay
Rusija je ovako reagovala na izjavu generalnog sekretara te alijanse Jensa Stoltenberga da bi članice NATO trebalo da dozvole Ukrajini da udari duboko u Rusiju zapadnim oružjem.
Stoltenberg je rekao za Ekonomist da bi članice NATO koje isporučuju oružje Ukrajini trebalo da ukinu zabranu upotrebe oružja za napade na vojne ciljeve u Rusiji.
"NATO povećava stepen eskalacije", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov ruskom dnevniku Izvestija na pitanje o Stoltenbergovim izjavama.
 
Peskov je rekao da NATO "koketira vojnom retorikom i pada u vojnu ekstazu", javlja Rojters.
 
Upitan da li se se NATO približava direktnoj konfrontaciji sa Rusijom, Peskov je rekao: "Ne približavaju se, oni su u tome".

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta upozoravao Zapad da rizikuje globalni rat zbog Ukrajine i da bi direktan sukob Rusije i NATO značio da je planeta na korak od Trećeg svetskog rata.

  • Сима страхота

    28.05.2024 22:18
    ОНО, а богме и ДСЗ
    Сећам се кад нам је на часу ОНО (није то што сте помислили, него општенародна одбрана) и ДСЗ профа тумачио да је експлозивна направа нешто што не експлодира док није активирано путем упаљача. Е, САД су у Европи поставиле бројне екплозивне направе (неке су и око Србије, нпр, Косово и БиХ) и сад их активирају. Балтичке земље, па и Пољска, су упаљачи, а експлозив су Немачка и друге земље Западне Европе. Финска је упаљач који треба да запали Скандинавију и тако редом.
    Руси прете, а неће напасти изван Украјине, јер би рескирали превише. Потребно им је да цела Украјина остане ван НАТО, а не знам како ће то да остваре, јер је не могу целу окупирати. Амерички произвођачи оружја не могу да дозволе да рат стане, а не могу ни да дозволе да Руси униште превише њихових "играчака", јер то после неће нико хтети да купи. Блинкен свира гитару у Кијеву. Ускоро неће више имати ко да полуди.
  • Detelinara

    28.05.2024 11:39
    U Ukrajini je odavno Nato, poginula je Francuska legija stranaca, Poljaci, Nemci, Amerikanci, Kanađani, Britanci, poginuo je Poljski Nato general tako da o tome ne treba pričati. Svo oružije i municija sa kojom se ratuje je Nato i oni od toga bolje nemaju, pešadiju bolju nemaju, čak su i mnogo jači jer imaju pešadiju Ukrajince bez kojih bi bili ništa. Ceo Nato je u pešadiji slabiji nego Ukrajina.
    I sve je to džabe kad Rusija ima jaču vojsku i oružije od kompletnog Nato-a, i ima veće prirodne resurse da pravi to oružije, barut, municiju i sve što treba.
  • Milan

    28.05.2024 07:30
    Strah.
    U strahu su krupne oci! Nato se ponasa kao uplasena zena, gubi samopouzdanje, kontrolu i racionalnost. Kompaktnost Nato sistema u miru je jedna prica ali u sukobu sa svetskom silom kao sto je Rusija, doci ce do preispitivanja stavova i povlacenja iz te organizacije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.