Nemačka će za vreme EP u fudbalu rasporediti 22.000 policajaca na granicama, stadionima...

Nemačka policija priprema se za teroriste, huligane, kriminalce i deportovane migrante koji će pokušati da uđu u zemlju za vreme Evropskog prvenstva u fudbalu.
Nemačka će za vreme EP u fudbalu rasporediti 22.000 policajaca na granicama, stadionima...
Foto: Beta/AP
Zbog toga će 22.000 policajaca biti raspoređeno na granicama, stadionima, aerodromima, železničkim stanicama i osetljivim područjima kritične infrastrukture.
 
Očekuje se da će u vreme šampionata, koji će biti održan od 14. juna do 14. jula u 10 gradova, u Nemačku doći oko 2,7 miliona navijača, koji će biti na stadionima, i do 12 miliona u gradovima domaćinima.
Nemačka policija priprema plan u pet tačaka kako bi bila spremna za suočavanje sa svim sigurnosnim pretnjama, navode nemački mediji.
 
Policija je posebno zabrinuta zbog opasnosti od huligana. U martu je britanski "Mejl sport" izvestio da je hiljadama navijača zabranjeno da idu u Nemačku zbog ograničenja britanske vlade.
Više od 1.600 navijača moraće da preda svoje pasoše policiji pre 4. juna, kako bi se osiguralo da neće ni pokušati da odu u Nemačku. Oni koji ne predaju pasoše ili pokušaju da otputuju u Nemačku, suočiće se sa velikom novčanom ili sa zatvorskom kaznom do šest meseci.
  • Професор

    28.05.2024 09:38
    Овима Руси и не требају сами су себи довољни.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.