Podignuta optužnica za dvostruko ubistvo devojčice i penzionera u Skoplju i Velesu

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju podnelo je Osnovnom sudu optužnicu protiv četiri osobe za otmicu i ubistvo, devojčice od 14 godina Vanje Đorđevske u Skoplju i penzionera Panča Žeževskog u Velesu.
Podignuta optužnica za dvostruko ubistvo devojčice i penzionera u Skoplju i Velesu
Foto: Pixabay
Državni tužilac je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje predložio produženje pritvora za trojicu optuženih, a za saizvršioca meru kućnog pritvora.
 
Optužnica je, dodaje se, zasnovana na usmenim i materijalnim dokazima o postupanju okrivljenih, ali kako se nastavlja postupak protiv prvoosumnjičenog koji je nedavno izručen Severnoj Makedoniji iz Turske, javno tužilaštvo za sada ne može da saopšti detalje u vezi sa dokaznim materijalom.
Postupak se nastavlja i protiv drugog lica za koje se sumnja da je pomoglo prvoosumnjičenom nakon izvršenja krivičnog dela tako što mu je obezbedilo prevoz prilikom bekstva u Tursku.
 
Za to lice su na snazi ranije utvrđene mere opreza. Kako prenose skopski mediji, u optužnici se navodi da su okrivljeni 22. novembra prošle godine oteli Žežovskog u Velesu, sa namerom da ga primoraju da im ustupi vozilo "sitroen" na korišćenje za otmicu devojčice Vanje.
Okrivljeni su, navodi se, otišli ​​do kuće oštećenog, fizički ga savladali i vezali, zatim stavili u gepek i uputili se na mesto zvano "Rudnik" u okolini Velesa, gde su ga na svirep način ubili iz pištolja kalibra 9 milimetara.
 
Oni su zatim 27. novembra prošle godine, uz četvrtooptuženog, oteli devojčicu u ulazu zgrade u kojoj živi, a na osnovu informacija koje im je dao otac devojčice. Šrafcigerom su otvorili vrata od ulaza zgrade, a kada je oštećena izašla iz lifta, uhvatili su je, savladali i vezali, preteći joj da ne vrišti jer će pucati.
 
Stavili su je u vreću za spavanje sa rajsferšlusom i odvezli automobilom kod mesta zvanog "Dupki", u selu Brazda.
 
Tu su, na svirep način, maloletnicu namerno lišili života, tako što joj je prvoosumnjičeni hicem iz pištolja kalibra 9 milimetara zadao prostrelnu ranu, a onda su telo zakopali u prethodno iskopanu rupu.
 
Zatim su u njivi pored zemljanog puta, u ataru sela Brazda, zapalili automobil "sitroen" veleških registarskih oznaka.
 
Otac devojčice, koji im je pomogao da ostvare ovaj naum, prema optužnici se tereti za pomaganje u krivičnom delu - otmice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.