Osamnaest osoba povređeno u udaru groma u Češkoj, među povređenima i deca

U udaru groma u gradu Liberecu na severu Češke povređeno je 18 ljudi, među njima i deca, a sedmoro je u teškom stanju prevezeno u bolnice, saopštila je Služba hitne pomoći.
Osamnaest osoba povređeno u udaru groma u Češkoj, među povređenima i deca
Foto: Pixabay
Grom je udario u drvo u parku u Liberecu pod koje su se od oluje sklonili posetioci proslave Dana deteta.
Preko Češke od podneva prolaze jake oluje s pljuskovima i sitnijim gradom, a upozorenje meteorologa važi do ponedeljka.
Od udara groma se onesvestilo 13 ljudi - petoro dece od tri do 16 godina i osmoro odraslih. Petoro je reanimirano, kazao je direktor bolnice u Liberecu Tomaš Roubiček češkoj agenciji ČTK. Dodao je da većina od ukupno 18 povređenih ima lakše povrede, niko nema teže opekotine.
 
"Uglavnom imaju srčanu aritmiju i lakše opekotine. Stanje deteta koje je helikopterom prevezeno u Prag nije poznato", rekao je portparol bolnice Vaclav Žičaž.

Teme

grom
  • Salle

    02.06.2024 20:38
    Stvarno mi je žao tih ljudi, naravno, pogotovo dece. Želim im što brži oporovak. Ali, pod drvo u sred nevremena..... zar se to ne uči još u prvom osnovne?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet