Ubijen policajac u Pakistanu: Štitio medicinski tim koji vakciniše protiv dečje paralize

Grupa naoružanih napadača ubila je policajca koji je štitio medicinske radnike koji su na severozapadu Pakistana sprovodili kampanju vakcinacije stanovništva protiv dečje paralize.
Ubijen policajac u Pakistanu: Štitio medicinski tim koji vakciniše protiv dečje paralize
Foto: Pixabay
Najmanje 11 policajaca poginulo je prošle godine na dužnosti dok je obezbeđivalo kampanje vakcinacije u pakistanskoj provinciji Hajber Pahtunhva.
 
Napadači su otvorili vatru na tim koji radi u oblasti Vargari u okrugu Laki Marvat, saopšteno je iz policije. I jedan od napadača je poginuo u razmeni vatre, a ostali su uspeli da pobegnu.
Ni jedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad.
Kampanje vakcinacije dece u Pakistanu su redovno praćene nasiljem. Oružane grupe napadaju medicinsko osoblje i policiju koja ih štiti, jer smatraju da Zapad vakcinima koje obezbeđuje umesto da leči zapravo steriliše decu.
 
Petodnevna kampanja vakcinacije počela je danas u devet okruga Hajber Pahtunkve. Zdravstveni radnici imaju zadatak da vakcinišu oko 3,28 miliona dece mlađe od 5 godina, a više od 26.000 policajaca štiti timove.
 
Pakistan i susedni Avganistan su jedine zemlje u kojima širenje dečje paralize nikada nije zaustavljeno.
 
Potencijalno fatalna, paraliza uglavnom pogađa decu mlađu od pet godina i širi se zagađenom vodom.
  • Lsd

    04.06.2024 08:28
    Evo vidite šta verski fanatizam radi. Zbog njih Polio (dečija paraliza) još uvek nije iskorenjena u svetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.