Više od 12.000 beskućnika, prostitutki i narkomana sklonjeno iz Pariza uoči Olimpijskih igara

Hiljade beskućnika premeštene su iz Pariza i okoline pred Olimpijske igre koje će se održati u glavnom gradu Francuske od 26. jula do 11. avgusta.
Više od 12.000 beskućnika, prostitutki i narkomana sklonjeno iz Pariza uoči Olimpijskih igara
Foto: Pixabay
To je saopštila francuska humanitarna organizacija "Druga strana medalje". 
 
Aktivisti iz te organizacije naveli su da je intenzivirana operacija premeštanja beskućnika iz Pariza i šireg regiona Il de Frans, objavio je "Gardijan". 
Aktivisti navode da su među beskućnicima koji su premešteni i tražioci azila, kao i porodice i deca koji se već nalaze u teškoj situaciji.
 
Organizacija je istakla da su iz Pariza i Il de Fransa premeštene i prostitutke i narkomani.
Navodi se da je od aprila prošle godine iz Pariza i okoline zbog Olimpijskih igara preseljeno 12.545 ljudi, kao i da se ljudi prevoze autobusima u privremene regionalne centre uspostavljene prošle godine. 
 
Organizacija napominje da je potrebno najmanje 20.000 domova širom Francuske, uključujući 7.000 u regionu Il de Frans da bi se obezbedilo dugoročno rešenje za beskućnike. 
  • Leljakovic

    04.06.2024 08:32
    Dosta da zaustave izradu aviona i tenkova koje iovako Rusi uniste imace za sve i ostace praznih stanova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio Peru

Zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali potresao Peru rano jutros, a prema navodima vlasti te zemlje, još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama, prenosi Asošijeted pres.