Najavljen susret Dodika s Putinom u Sankt Peterburgu

Planiran je sastanak predsednika Miloradom Dodika Republike Srpske i predsednika Rusije Vladimira Putina - objavila je danas Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) pozivajući se na ruske zvaničnike.
Najavljen susret Dodika s Putinom u Sankt Peterburgu
Foto: 021.rs
Do tog sastanka bi trebalo da dođe u Sankt Peterburgu gde Dodik predvodi delegaciju Republike Srpske na Međunarodnom ekonomskom forumu na kojem učestvuju predstavnici više od 130 država.
RTRS je, pozivajući se na izjavu zvaničnika u Kremlju Jurija Ušakova, objavila da će teme sastanka Dodika i Putina biti stanje u BiH i rezoluciji Generalne skupštine UN kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici i osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.
Ušakov je ocenio da bi ta rezolucija mogla da pogorša stanje i poveća rizik od sukoba na Balkanu.
  • R

    07.06.2024 08:13
    Jel Dodik vozi Ladu ili Audija!
  • /

    06.06.2024 17:12
    /
    posle ce da ide kuknjava 'nepravedne i nicim izazvane sankcije'
  • Veternik

    06.06.2024 11:04
    Ako se Dodik ne dogovara sa Putinom da se u jednom danu RS otcepi od BiH zbog kršenja Dejtona u UN, i tog istog dana ujedinjenje sa Rusijom kao što su to uradili Krim i Donbas. Onda Srbi iz RS treba da oteraju Dodika i dovedu onog koji će to ujedinjenje sa Rusijom da odradi.
    Jer posle proglašenja Srba za genocidne u UN za vek vekova, i to je uradila Kvinta koji su dokkazani neprijatelji, nema šta da se čeka RS mora da se ujedini sa Rusijom koja ima nuklearno oružije i tako se mirno odbrani.
    RS će biti isto što i Kaljingrad ili nekad Zapadni Berlin, enklava koja dobro živi jer je zaštićena nuklearnim oružijem, a u nju saveznici Kina i Rusija ekonomski ulažu da bi bila uspešan primer za druge kao Zapadni Berlin nekad ili sada Kaljingrad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.