FOTO, VIDEO: Direktan sudar vozova u Češkoj, četvoro mrtvih i 27 povređenih

Četiri osobe su poginule, a 27, među kojima i deca, povređeno je u sudaru putničkog i teretnog voza prošle noći kod Pardubica u Češkoj.
FOTO, VIDEO: Direktan sudar vozova u Češkoj, četvoro mrtvih i 27 povređenih
Foto: Beta/AP
Obojica mašinovođa preživeli su sudar, a svo četvoro mrtvih su putnici iz voza za Slovačku.
 
U bolnici u Pardubicama od 17 primljenih ostalo je sedam teže povređenih putnika iz voza RegioJet koji je iz Praga saobraćao u slovački grad Košice. Svi teže povređeni su van životne opasnosti, a ostali su prevezeni u bolnice u obližnje gradove. 
Uglavnom je reč o povredama ugruvanog grudnog koša ili glave i povredama kičme, vrata, saopštila je bolnica u Pardubicama.
 
Sinoć oko 23 časa, na oko 130 km od Praga, čeono su se sudarili teretni voz sa 21 vagonom i putnički voz sa 380 putnika za Slovačku na liniji produženoj do ukrajinskog grada Čop. Vagoni oba voza iskočili su iz šina, a trenutak sudara zabeležila je gradska kamera i zvuk udara čuo se u celom gradu, javljaju lokalni mediji.
 
 
"Odjednom je nastala tišina. Samo su se po šinama kretali ljudi, očigledno u šoku. Jedan od vagona veoma je deformisan, u njemu su bili ljudi", kazao je listu Mlada fronta Dnes jedan od policajaca koji se među prvima našao na mestu nesreće.
 
Železnička inspekcija i policija pokrenule su istragu a sudar je policija okvalifikovala kao krivično delo ugrožavanja javne bezbednosti iz nehata.
Tokom noći na mestu nesreće intervenisalo je 36 spasilačkih ekipa, a spasilačku akciju komplikovalo je to što je teretni voz prevozio hemijsku materiju kalcijum-karbid.
 
 
 
Do jutra su vatrogasci uspeli da sklone vagone oba voza sa šina i raščišćavaju mesto nesreće, a jutros je pušten saobraćaj na jednom od dva koloseka na tom važnom međunarodnom koridoru.
 
  • ===

    06.06.2024 10:17
    Do ujutru svi zbrinuti, a pruga rasciscena. Kod nas se tri dana ne zna sta se desilo i jos sedam rasciscava samo kad voz isklizne iz sina. Toliko o standardima. Nazalost, najcesce je ljudski faktor.
  • co je to

    06.06.2024 07:07
    ?
    a to su cuveni eu standardi u zeleznici?
    ne bi im dao ni nacrtanu ovcu da cuvaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.