Sarajevski novinar biće saslušan zbog objavljivanja dokumenta o boravku Danila Vučića u BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ispitaće sarajevskog novinara Avdu Avdića zbog objavljivanja dokumenta o dolasku Danila Vučića na prošlogodišnju proslavu Dana Republike Srpske.
Sarajevski novinar biće saslušan zbog objavljivanja dokumenta o boravku Danila Vučića u BiH
Foto: Pixabay
Dan Republike Srpske obeležava se 9. januara iako ga je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim praznikom.
 
Informaciju o tome da Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dolazi sa zvaničnom delegacijom objavio je portal Istraga.ba, čiji je Avdić urednik i koji je objavio sporni dokument.
Dokument sadrži vreme i mesto prelaska državne granice.
 
Vlada Srbije ga je poslala bezbednosnim agencijama u Bosni i Hercegovini kao najavu dolaska delegacije, u kojoj je bio i Danilo Vučić, da bi im se obezbedila potrebna zaštita tokom boravka u BiH.
Istraga.ba je objavila da će Avdić biti saslušan u petak, u sedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.
 
Saslušanje je naredilo Tužilaštvo BiH.
 
Navedeno je da se istraga vodi i protiv televizijske kuće Hajat, gde Avdić uređuje jednu od emisija, u kojoj je objavljiven razgovora između predsednika HDZ-a u BiH Dragana Čovića i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta.
 
U ovom razgovoru, Čović i Sijarto su govorili o "reformama Izbornog zakona BiH na hrišćanskim osnovama".
  • Аћим

    06.06.2024 22:03
    Линч
    Ако није нико одговарао за покушај убиства Александра Вучића у Сребреници, онда је најава доласка његовог сина у БиХ исто тако сигнал свима који желе да науде Вучићу преко његовог сина. Абдић је свејесно поставио мету на чело детету, што је за сваку осуду.
  • Veverica

    06.06.2024 18:15
    Čudo
    Državna delegacija podrazumeva državne funkcionere, a otkud je dečak Danilo na bilo kakvoj funkciji? Sem što je tatin sinčić druge kvalifikacije nema. Tom logikom, i Vučićev šofer, frizer, kuvaricu .. su članovi delegacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.