Izabrane nove nestalne članice Saveta bezbednosti UN

Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas je izabrala Dansku, Grčku, Pakistan, Panamu i Somaliju za nestalne članice Saveta bezbednosti u periodu od 1. januara 2025. do 1. januara 2027. godine.
Izabrane nove nestalne članice Saveta bezbednosti UN
Foto: Pixabay
One će u najvažnijem telu Ujedinjenih nacija od Nove godine zameniti Ekvador, Japan, Maltu, Švajcarsku i Mozambik, preneo je Rojters.

Savet bezbednosti ima pet stalnih članica – SAD, Rusiju, Kinu, Veliku Britaniju i Francusku i sve one imaju pravo da stave veto na svaku odluku.

Danska je na današnjem glasanju u Generalnoj skupštini dobila 184 glasa, Panama 183, Grčka i Pakistan po 182, a Somalija 179 glasova.
  • Dragan

    07.06.2024 07:40
    Junak
    Šta bi sa pretnjom našeg "junaka" da će se Srbija kandidovati za nestalnog člana SB?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tramp odbio još jednu debatu

Donald Tramp je na mitingu u Vilmingtonu u Severnoj Karolini odbio ideju još jedne predsedničke debate, rekavši da Kamala Haris želi revanš jer gubi.