Gutereš poziva na prekid vatre između Izraela i Libana

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš apelovao je na prekid neprijateljstava duž linije razgraničenja između Izraela i Libana i izrazio zabrinutost zbog rizika od širenja sukoba u regionu.
"Generalni sekretar još jednom poziva strane na hitan prekid vatre", navodi se u saopštenju portparola Stefana Dižarika. 
"Ova razmena vatre mogla bi da izazove širi sukob sa razornim posledicama po region", upozorio je on.
 
"Plavu liniju" razgraničenja između Izraela i Libana uspostavile su UN.
Svakodnevne razmene vatre između izraelske vojske i libanskog Hezbolaha pojačane su poslednjih dana, u jeku rata u Pojasu Gaze između Izraela i palestinskog Hamasa, čiji je Hezbolah saveznik. 
 
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je u sredu da je Izrael "spreman za veoma intenzivnu operaciju" na severnoj granici. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet