Putin ne vidi pretnju koja bi opravdala korišćenje nuklearnog oružja

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da trenutno ne vidi takvu pretnju po ruski suverenitet koja bi opravdavala upotrebu nuklearnog oružja.
On je ponovo upozorio da bi Moskva mogla početi da naoružava zemlje i organizacije kako bi one mogle da gađaju zapadne mete.
Putin je rekao da bi korišćenje nuklearnog oružja bilo moguće samo u "izuzetnim slučajevima" i da ne smatra da se "takav slučaj pojavio".
Međutim, Putin je danas ponovio upozorenje koje je nekoliko dana ranije uputio Zapadu: da "rezerviše pravo" da snabdeva oružjem protivnike Zapada kao odgovor na to što pojedine članice vojnog saveza NATO dozvoljavaju Ukrajini da koriste njihovo oružje za napade na mete na teritoriji Rusije.
 
"Ako oni snabdevaju oružjem zonu borbi i pozivaju da se to oružje koristi protiv naše zemlje, a što mi ne bismo imali pravo da uradimo isto. Ali ja nisam spreman da kažemo da ćemo to učiniti sutra", rekao je on, ukazavšti da bi to moglo nauditi globalnoj stabilnosti.
 
Putin nije precizirao gde bi takvo oružje moglo biti poslato.
  • Particulare matter

    08.06.2024 07:50
    Putin izjavio pre neki dan "Pre 15-20 godina glavni problem je bio kako naći posao. Sada je gde naći osoblje"
    Putin rešio problem nezaposlenosti. Poslao u smrt samo do sada pola miliona mladih rusa.
  • Marry Popins

    08.06.2024 06:41
    @ Volja naroda
    Kakav uvrnuti pogled na realnost. Pa i u srbiji je za Miloševića glasalo 98%. Vidimo da i za Vučića glasa 99% naroda!? Ja bih primetila da će na sledećim izborima da glasaju 106% za vučića.
  • Volja naroda...

    08.06.2024 00:10
    ...je Bozja volja!
    Plaćač poreza @ Bla, bla, bla.... U Hersonu je 98% gradjana glasalo za povratak u Rusku Federaciju, to je zavrsena prica. 2025. slede referendumi u Odesi, Nikolajevu, Harkovu i Dnjepropetrovsku, a do 2028. i na svim preostalim okupiranim teritorijama. Nema vise gresaka iz 1945, 1989. i 1991. Nikad vise!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Protesti u Izraelu, blokirani putevi

Protesti protiv Vlade Izraela počeli su jutros širom zemlje blokiranjem puteva, pozivima na izbore i sporazum o oslobađanju talaca zatočenih u Pojasu Gaze.

Masud Pezeškijan novi predsednik Irana

Reformistički kandidat Masud Pezeškijan izabran je za novog predsednika Irana, pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio konzervativnog rivala Saida Džalilija.