Danas poslednji dan glasanja za Evropski parlament: Prvi rezultati se očekuju večeras

Evropski izbori završavaju se večeras zatvaranjem poslednjih birališta u Italiji, gde se glasa do 23 sata.
Danas poslednji dan glasanja za Evropski parlament: Prvi rezultati se očekuju večeras
Foto: Beta/AP
Tada se očekuju i preliminarni rezultati, a prethodiće im procene sastava budućeg parlamenta na osnovu kombinacije izlaznih anketa i predizbornih anketa u državama u kojima ne postoji praksa izlaznog anketiranja birača koji su glasali.
 
Finale izbora za Evropski parlament večeras će pratiti više od hiljadu novinara iz celog sveta kojima je EP na raspolaganje stavio dvoranu za plenarne sednice.
Osim stalno akreditovanih novinara pri evropskim institucijama, dodeljeno je još više od 400 akreditacija izveštačima iz zemalja EU i izvan Unije.
 
Delegacija Evropske unije u Srbiji i portal European Western Balkans (EWB) organizuju Evropsku izbornu noć, a novinari će u hotelu Metropol uživo pratiti rezultate i analize ishoda evropskih izbora.
Izbori su počeli prvo u Holandiji, a potom u još pet država članica EU, a danas se glasa u 21 jednoj zemlji.
 
Posle objave prvih privremenih rezultata posle 23 sata, javnosti će obratiti vodeći kandidati za predsednika Evropske komisije, a prava među njima je aktuelna šefica EK Ursula fon der Lajen iz najvećeg poslaničkog kluba - Evropske narodne stranke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Protesti u Izraelu, blokirani putevi

Protesti protiv Vlade Izraela počeli su jutros širom zemlje blokiranjem puteva, pozivima na izbore i sporazum o oslobađanju talaca zatočenih u Pojasu Gaze.