Dodik postavio uslove za nastavak razgovora koalicije na nivou BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u Banja Luci naveo uslove za nastavak razgovora koalicije na nivou Bosne i Hercegovine.
Dodik postavio uslove za nastavak razgovora koalicije na nivou BiH
Foto: 021.rs
Kako je rekao, traži smenjivanje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića, ministra spoljnih poslova Elmedina Konakovića i ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama (UN) Zlatka Lagumdžije.
Vlast na državnom nivou čine Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), HDZ BiH i probosanska koalicija "Trojka".
 
"Ako hoće da dalje razgovaramo, mora da se utvrdi odgovornost za rušenje Ustava BiH, da se smeni Lagumdžija i da se smeni Konaković zato što su prekršili Ustav, a da se otpočne procedura smene Bećirovića koji je od organa BiH skrivao aktivnosti koje su sproveli u UN potpuno ilegalno, potpuno tajno“, kazao je Dodik, misleći na pokretanje inicijative za usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.
Po njegovim rečima, "to je minimum", posle kojeg stranke koje su u vlasti na nivou BiH mogu da "sednu i dalje da pričaju o nečemu".
 
Dodik je rekao da još nije dobio poziv sa sastanak lidera vladajuće koalicije sledeće sedmice u Mostaru, kojag je najavio lider HDZ BiH Dragan Čović.
  • Lazar

    11.06.2024 19:01
    Dodo Kralju
    Dodo..ni Slučajno sa tim Ustašama više za isti Sto...Dok se Ne Smene...Rade Sve protiv Srbije i Srpske...Ako Popustiš..za mene i Patriota si Završio...Upamet Dodo...
  • zztop

    11.06.2024 17:25
    Još ga drži svesrBsko saborovanje ...
  • Чале

    11.06.2024 17:18
    Канда се Миле неће одвојити од БиХ сада је за преговоре ,није имао појма да се спрема резолуција пошто је био у вили на Дедињу и вртио јање а тајна му служба ложила ватру ,и ето ови искористише прилику као оно : Без резанца добра јуха

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.