Svi stanovnici gradića u Meksiku pobegli zbog nasilja narko bandi

Hiljade stanovnika napustile su mali grad Tila na jugu Meksika, bežeći zbog intenzivne trodnevne opsade naoružanih narko bandi, a vladine trupe sada patroliraju praznim ulicama.
Svi stanovnici Tile, oko 4.000 ljudi, pobegli su iz grada, a pojedini su državnim autobusima stigli do obližnjih skloništa.
 
U Tilu je tokom noći 4. juna došlo na desetine teško naoružanih ljudi kamionima i počeli su da pucaju na kuće i preduzeća i da pale zgrade, rekli su svedoci za Rojters.
Nasilje u Tili trajalo je tri dana, do 7. juna, kada je stigla vojska. Državni organi su saopštili da je raspoređeno oko 5.000 vojnika u tom gradu, a da je šest osumnjičenih privedeno.
Pojedini stanovnici rekli su za Rojters da su mnogi napadači imali maske na licu, da su izgledali kao da su maloletni i da su pljačkali prodavnice, palili automobile i pokušali da upadnu u kuće.
 
Mnogi meksički gradovi opusteli su nakon nasilja narko bandi, a stanovnici traže azil u SAD.
  • Steva

    12.06.2024 16:30
    oj srrbijo med šljivama
    Hvata me jeza od ovakvih tekstova jer vlast brine samo o svojim bankovnim računima a narod i ne interesuje.Još kada se tome pridoda izjava nekadašnjeg navijačkog vođe da on ne može da se izbori da huliganima,strah naroda je onda potpuno opravdan
  • Baba

    12.06.2024 11:56
    Da li to i nas čeka?
    Motke, cigle u glavu, crne kapuljače, crni automobili bez tablica, nerazjašnjena ubistva, pretnje, gebelsovska propaganda, spiskovi?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres pogodio Krit

Zemljotres jačine 4,1 stepen pogodio je danas grčko ostrvo Krit, javlja Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.