Evropski sud pravde kaznio Mađarsku sa 200 miliona evra zbog kršenja pravila o azilu

Evropski sud pravde naložio je Mađarskoj da plati kaznu od 200 miliona evra i još po milion evra po danu kašnjenja zbog nepoštovanja pravila Evropske unije o azilu.
Evropski sud pravde kaznio Mađarsku sa 200 miliona evra zbog kršenja pravila o azilu
Foto: Beta/AP
Sud je u decembru 2020. doneo presudu da Mađarska nije ispoštovala politiku Unije za davanje međunarodne zaštite i vraćanje ilegalnih migranata.
"U svojoj presudi, Sud smatra da Mađarska nije preduzela mere neophodne da se povinuje presudi iz 2020. godine", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da namerno izbegavanje primene zajedničke politike EU "predstavlja bez presedana i izuzetno ozbiljnu povredu prava EU".
  • sitnica

    13.06.2024 17:22
    Mala je to cena naspram koristi od neprimanja "migranata". Pogledajte šta se desilo sa Švedskom zbog prijema migranata. Od najmirnije zemlje u Evropi, do zemlje sa najviše ubistava po glavi stanovnika, gde vojska pomaže policiji koja ne sme ni da uđe u određene delove grada.
  • Izvidjac Futog

    13.06.2024 17:04
    Mir
    Mir nema cenu.Bravo Orbane!
  • Thiberius

    13.06.2024 15:35
    svoj na svom
    Neka su ih kaznili, nije to velika cena za „ostati svoj na svom“. Pomoći nekom u nevolji je obaveza, ali niko nije dužan ugrožavati svoj identitet. Ono što radi za mađare u rasejanju je sjajno, Vlada pomaže mnoge delatnosti kroz razne fondacije. Ako se bavi nečim lošim, tetka Laura će mu stati u kraj, i treba da mu stane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.