Napad Hezbolaha na Izrael raketama i dronovima

Libanski Hezbolah saopštio je da je lansirao rakete i naoružane bespilotne letelice na devet izraelskih vojnih lokacija u koordiniranom napadu.
Hezbolah drugi dan zaredom pojačava napade na južnoj granici Libana, nakon izraelskog napada u utorak, u kojem je ubijen viši zapovednik Hezbolaha.
 
Navode da su ispalili rakete Kaćuša i Falak na šest lokacija izraelske vojske. 
Njihova televizija Al-Manar izvestila je o više od 100 ispaljenih raketa.
 
U saopštenju stoji da su takođe lansirani dronovi na sedište izraelske severne komande, sedište obaveštajne službe i kasarnu. 
Bezbednosni izvor rekao je Rojtersu da je reč o ispaljivanju najmanje 30 napadačkih dronova odjednom, što je do danas najveći napad dronovima u ratu.
 
Hezbolah, koga podržava Iran, i Izrael razmenjuju vatru od izbijanja rata u Gazi u oktobru, ali poslednja dva dana došlo je do naglog porasta tenzija nakon izraelskog napada u kojem je ubijen komandant Hezbolaha.
 
Hezbolah je objavio da je napad u četvrtak odgovor na atentat na komandanta Taleba Samija Abdalaha. Već je u sredu izveo najmanje osam napada u znak odmazde.
  • Za

    13.06.2024 21:15
    Otpravnika vozova
    Boga mi "tavariš" - tvoj voz je davno otišao zajedno sa kaćušama, samo nikako da to shvatiš. Biće i toga, treba malo vremena za vas tvrđe glave...
  • Отправник возова

    13.06.2024 20:09
    Кренуле Каћуше то не заустави ни један ПВО систем
  • Zamenik zamenika

    13.06.2024 19:54
    Znači uskoro kuknjava "Pravda za Libance"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.