Turisti potcenjuju vrućine u Grčkoj: Petoro umrlo, traga se za troje nestalih

Potraga za nestalim turistima u Grčkoj intenzivirala se pošto temperature rastu do onih opasnih po zdravlje.
Turisti potcenjuju vrućine u Grčkoj: Petoro umrlo, traga se za troje nestalih
Foto: 021.rs
Lokalno stanovništvo u Grčkoj upozorava turiste da ne potcenjuju ekstremne vrućine, budući da je jedan Amerikanac postao peti turista koji je pronađen mrtav od početka sezone, prenosi N1.
 
Njegovo beživotno telo nađeno je u nedelju, prenosi Independent.
Trenutno timovi za potragu pretražuju ostrva Sikinos i Amorgos u potrazi za dve Francuskinje i Amerikancem koji su nestali prošle nedelje.
 
Gradonačelnik Sikinosa rekao je da se potraga za dve francuske državljanke, starosti 73 i 64 godine, "intenzivirala" nakon što su nestale pošto su u petak krenule na pešačenje.
"Bili smo napolju celo jutro u potrazi", rekao je on. 
 
"Došli su dobrovoljci sa Santorinija, tražili su vatrogasci, policija, posebno obučeni pas, ali teren je kamenit i pun gudura. Napor je bio ogroman, ali područje gde su nestale je teško za pretragu i, nažalost, još uvek ih nismo pronašli", dodao je.
 
Kako se operacije potrage i spasavanja nastavljaju, meštani navode da su isfrustrirani zbog turista koji pešače tokom ekstremnog vremena.
 
Dafne Tolis (44) kaže da turisti "potcenjuju vrućine i ne znaju kakve one mogu da budu u Grčkoj".
"Često viđamo turiste kako idu na planinarenje ili na vožnju biciklom usred dana, kada većina Grka zna da ne treba raditi nikakve fizičke vežbe", rekla je Dafne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija i Ukrajina razmenile po 90 zatvorenika

Ruske vlasti saopštile su danas da su razmenile 90 ukrajinskih ratnih zarobljenika za 90 ruskih vojnika zatočenih u Ukrajini, uz posredovanje vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).