Dačić: Vatrogasci i helikopterska jedinica biće u Trebinju, u slučaju požara

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zjavio je da su pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije, kao i helikopteri, upućeni u Trebinje.
Kako je rekao, tu će biti stacionirani u slučaju izbijanja velikih požara na otvorenom u Republici Srpskoj (RS).
 
Dačić je na sastanku delegacije srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sa Republičkom upravom za civilnu zaštitu RS i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, rekao da je cilj sprečavanje brzog širenja požara, posebno na nepristupačnim terenima, kao i pružanje pomoći učesnicima u akciji gašenja požara na zemlji, preneo je MUP u saopštenju.
Ocenio je da je dosadašnji koordinisani rad vatrogasaca-spasilaca iz Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice MUP-a pokazao da to iskustvo, znanje i resursi mogu da se stave na raspolaganje i RS u periodu povećane opasnosti od nastanka požara na otvorenom.
Ministri potpisali memorandum o saradnji MUP Srbije i RS 
 
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisao je sa kolegom iz Republike Srpske (RS) Sinišom Karanom Memorandum o saradnji ministarstava tokom turističkih sezona.
 
Dačić je u Trebinju naglasio  da mu je cilj nastavak saradnje dva ministarstva, o čemu svedoči i današnja predaja helikoptera sa posadom Helikopterske jedinice, koje Srbija stavlja na raspolaganje RS tokom sezone velikih šumskih požara i požara na otvorenom.
 
Dačić je ukazao da je njihovo upućivanje prvi konkretan akt realizacije Deklaracije koja je doneta na Svesrpskom saboru i uz potpisani Memorandum predstavlja snažan podsticaj za dalju saradnju dva ministarstva.
Objasnio je da su srpski policajci prisutni na gotovo svim destinacijama na koje naši građani idu kao turisti i naglasio da je zajednički interes dve policije široka i konkretna saradnja, u oblasti obuka, policijske saradnje, vanrednih situacija i svih drugih oblasti koje su od životnog interesa za građane.
 
Ministar Karan je dodao da potpisani Memorandum daje osnova za dalje jačanje policijske saradnje i predstavlja krunu međusobnog poverenja, na operativnom nivou i nivou dva ministarstva.
 
Istakao je da će helikopter MUP Srbije biti od velike pomoći u borbama sa požarima i naglasio da je u proteklih pet godina 87 osoba u Hercegovini izgubilo život u požarima.
 
Dačić i Karan su razgovarali o daljem nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, ali i zajedničkoj borbi protiv svih bezbednosnih izazova.
  • Sever Srbije

    19.06.2024 08:19
    Opet se busate @ A vi bogami na Ukrajinu!
  • Pole

    19.06.2024 06:20
    Po Srbiji vazda nešto gori, a oni u Trebinju koji i nije Srbija.
  • Nikola

    19.06.2024 06:10
    *
    Ovaj krenuo kao AV. Ne prodje dan da nešto ne izjavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet