Najmanje 29 osoba umrlo u Indiji od ilegalnog alkohola

Najmanje 29 osoba je umrlo, a desetine su završile u bolnici, posle konzumiranja ilegalno pravljenog alkohola u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, rekli su zvaničnici lokalnim medijima.
Najmanje 29 osoba umrlo u Indiji od ilegalnog alkohola
Foto: Pixabay
Incident se dogodio u okrugu Kalakuriči u toj državi gde je više od 100 ljudi na lečenju od trovanja alkoholom u raznim bolnicama, rekao je glavni zvaničnik tog okruga M.S.Prasant za novinsku agenciju PTI.
 
On je rekao da se stalno menja broj osoba koje su u kritičnom stanju nagoveštavajući da bi broj umrlih mogao da poraste.
Zvaničnik te države rekao je preko platforme Iks da su uhapšeni oni koji su pravili taj alkohol, a da su preduzete mere i protiv zvaničnika koji nisu to sprečili.
 
"Takvi zločini koji uništavaju društvo će biti ugušeni gvozdenom pesnicom", rekao je on.
Masovna trovanja ilegalno spravljenim pićem su učestala u Indiji, gde siromašni građani zbog finasijskih razloga ne mogu da kupe legalno piće u radnjama. Nezakonito spravljenom piću jačina se povećava mešanjem s hemikalijama kao što su pesticidi ili metanol. Ta proizvodnja je izuzetno unosna za krijumčare koji ne plaćaju poreze i prodaju ogromne količine svojih proizvoda siromašnima po jeftinoj ceni.
 
U 2022. godini više od 30 osoba umrlo je u istočnoj Indiji nakon što su popile otgrovni alkohol prodavan bez dozvole, a 2020. godine najmanje 120 osoba je umrlo od ilegalnog alkohola u severnoj indijskoj državi Pendžab. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Kuba postaje partnerska država BRIKS-a

Kuba se pridružuje bloku BRIKS-a kao partnerska država, u nadi da će izgraditi pravedniji i demokratskiji svetski poredak, izjavio je danas predsednik te karipske zemlje Migel Dijaz-Kanel.