Pacijentkinja bolnice u Mičigenu umrla zbog sajber napada, drugi dobili pogrešne lekove

Jedna pacijentkinja, koja je pretrpela srčani zastoj, umrla je u bolnici u Mičigenu zbog kašnjenja rezultata testova koje je nastalo zbog nedavnog sajber napada na američku bolničku mrežu "Ascension".
Pacijentkinja bolnice u Mičigenu umrla zbog sajber napada, drugi dobili pogrešne lekove
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Ta bolnička mreža upravlja sa više od 140 zdravstvenih ustanova širom zemlje.
Sajber napad doveo je do ozbiljnih, pa čak i fatalnih medicinskih grešaka. Zaposleni su rekli da se posledice prošlomesečnog sajber napada i dalje osećaju, uprkos tvrdnjama kompanije da je njihova mreža obnovljena 14. juna.
Među prijavljenim incidentima su davanje pacijentima pogrešnih lekova, što je rezultiralo komplikacijama opasnim po život, preneo je "Washington Times".
 
Sajber napad je doveo do toga da su lekari i medicinske sestre bili isključeni iz vitalnih digitalnih sistema, zbog čega nisu mogli da pristupe ključnim informacijama o pacijentima.
  • 1

    20.06.2024 09:54
    1
    Svi cemo se mi vratiti na dobri stari papir i olovku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet