Dodik: Uskoro predlog razgraničenja sa Federacijom, politički i teritorijalno

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će uskoro biti finalizovan predlog kojim će biti predloženo političko razgraničenje sa Federacijom.
Dodik: Uskoro predlog razgraničenja sa Federacijom, politički i teritorijalno
Foto: Beta/AP
Dodao je da će jednog dana raspad Bosne i Hercegovine postati činjenica.
 
"Amerikanci su, bez obzira koliko bili zli, napravili granicu između entiteta i postavili tu liniju da ne moramo da se svađamo oko nje", rekao je Dodik za televizuju Avaz, prenosi Srna.
On je podsetio na to da je Evropa, koja je na početku pokušavala da spasi Јugoslaviju, na kraju prva podržala njen raspad.
 
"Јednog dana će i raspad BiH postati činjenica, uz ogromne napore stranaca koji tu nešto čine. Bošnjaci su pogrešili zato što kao najveći i najodgovorniji narod u BiH nisu sa Srbima i Hrvatima videli kako dalje. Mislim da greše ako misle da BiH može biti uspešna bez neke vrste zadovoljenja Srba i Hrvata", kazao je Dodik.
Predsednik Republike Srpske je naglasio da nije ni za kakvo drugo razdruživanje, osim za mirno.
 
"Razdružimo se politički i teritorijalno. Ostaće tri do pet godina monetarni i fiskalni sistem, a odvojićemo dve službe da se stalno ne bi pričalo šta kome pripada od indirektnih poreza. Ostaje konvertibilna marka i mehanizam dogovaranja između Republike Srpske i Federacije BiH", pojasnio je Dodik.
 
On je ukazao na to da trenutno stanje ne vodi nigde, osim u eskalaciju nekih problema, poručujući da Srbi neće ratovati, ali da će se braniti, u što niko ne treba da sumnja, jer se u istoriji nisu povlačili.
  • Mladen

    22.06.2024 00:09
    Ja ću rado doći u Srbiju tu mi je stan.
  • Kudrić Danijela

    21.06.2024 14:14
    Ko će prvi
    Bolje zdrav razvod od bolesnig braka.
    Što reče onaj vojnik JNA, na pitanje novinarke "šta se ovde zapravo dešava", odgovrio je "oni kao hoće da odu, a mi im kao ne damo".
    Pa evo, ista slika i prilika. Vi koji ste otišli nemojte sada imati ništa protiv odlaska R.Srpske. To bar treba da razumete.
  • Лиманац

    21.06.2024 13:38
    Коме сметају Босанска браћа Срби из Босне у Србији са Српским држављанством! Босна = Србија!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.