U šumskim požarima u Turskoj poginulo najmanje 11 osoba

Najmanje 11 ljudi je poginulo, a desetine su povređene u požarima koji su se proširili pod uticajem vetra u više sela na jugoistoku Turske, rekao je ministar zdravlja Fahretin Kodža.
U šumskim požarima u Turskoj poginulo najmanje 11 osoba
Foto: Beta/AP
Ministar je rekao da je do danas popodne bilo 11 poginulih i 78 povređenih od kojih je petoro na intenzivnoj nezi.
 
On je ranije objavio da su 44 osobe povređene od kojih deset teže u toj ruralnoj zoni koja se nalazi između gradova Dijarbakiri Mardin, blizu sirijske granice.
U požaru su takođe stradale stotine životinja.
 
Požar je izbio u četvrtak uveče u oblasti tridesetak kilometara južno od Dijarbakira i brzo se proširio zbog jakog vetra, zahvativši pet sela, rekao je ranije ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.
 
Prema ministru zdravlja, požar je savladan tokom noći ali su danas nastavljeni napori hlađenja izgorele zemlje.
 
Novo žarište je izbilo jutros kod sela Ergani u istoj oblasti, ali je ograničeno, preneo je dopisnik agencije Frans pres.
 
Meštani sela Koksalan, jednog od najteže pogođenih, rekli su za Frans pres da su izgubili polovinu od svojih oko hiljadu koza i ovaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet