Svi gradovi u Crnoj Gori dobili struju

Svi gradovi u Crnoj Gori dobili su struju, rekao je Ranko Redžić direktor nacionalnog dispečerskog centra CGES.
Svi gradovi u Crnoj Gori dobili struju
Foto: Pixabay
Kako je kazao, još ne znaju šta je uzrokovalo ovoliki problem u elektrosnabdevanju, ne samo u toj zemlji, već i u regionu, prenosi RTCG.
 
"Još nemamo informaciju šta je uzrok ovog događaja. Regionalni je i međunarodni i ispitivaće ga evropsko udruženje operatora kojim rukovodi Evropska komisija i oni će sigurno formirati telo koje će do detalja ispitati uzroke“, kazao je Redžić.
Napajanje električnom energijom uspostavljeno je i u većem delu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za N1 iz Nezavisnog operatora sistema.
 
Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović rekao je da je kvar regionalnog karaktera, ali da električna energija dospeva do CEDIS-a koji radi na tome da ponovo uključi sve gradove.
"Električna energija dospeva do CEDIS-a i on ima posla na priključenju gradova. To može da potraje jer mora grad po grad da pušta, ne može odjednom. Loša okolnost je što su u momentu kada se desio kvar svi potrošači ostali uključeni. Nadamo se da u momentu uključenja neće biti veliko opterećenje i da neće izazvati nove ispade“, rekao je Mujović.
 
Bez struje je danas oko podneva ostala skoro cela Crna Gora, delovi Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
 
Dva sata kasnije struja je počela da se postepeno vraća.
  • Smiljane-

    22.06.2024 09:56
    Njujork
    Tesla, čitaš li ovo :) ?
  • Mary Poppins

    21.06.2024 19:18
    Balkanska močvara
    Balkanska posla. U švajcarskoj je u gradu Cirihu 1991godine došlo do nestanka električne energije u trajanju od 0,7 sekundi. Steta je procenjena na 11 milijardi franaka.
    Stručni ljudi su seli,obrazovali su tim koji je predložio ,a vlada usvojila tehnička rešenja koja su sprovedena i više nikada se nije desilo da grad ostane iznenadno bez struje.
    Kolike štete stvaraju ovim javašlukom balkanskih država nije niko saopštio nikada,ali štete su ogromne,što u gubljenju podataka,što u tehničkim oštećenjima, što u stajanju privrede..
  • Realista

    21.06.2024 19:06
    viša sila, garant
    A nikako glupost i neznanje, nepotizam i korupcija - isto kao i u srbiji. Videćemo kome će EU da ispostavi račun za nanetu štetu, pa se njima pravite naivni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.