VIDEO: Teroristički napad u Dagestanu, sedmoro poginulih

U Dagestanu je na snazi antiteroristička operacija nakon napada na dve pravoslavne crkve, sinagogu i punkt saobraćajne policije u Derbentu i Mahačkali.
VIDEO: Teroristički napad u Dagestanu, sedmoro poginulih
Foto: Screenshot (Jutjub/Kanal13)
To je saopštio Nacionalni antiteroristički komitet Rusije.
 
U terorističkim napadima u Derbentu i Mahačkali, prema preliminarnim podacima, poginuli su sveštenik i šest policajaca, dok je 12 ranjeno, prenala je agencija RIA Novosti.
Kako je javio Interfaks, pozivajući se na predsednika Javne nadzorne komisije Dagestana Šamila Hadulajeva, napadači su ubili sveštenika u Derbentu i čuvara u crkvi u Mahačkali.
 
Dvojica terorista su ubijena u Mahačkali, navela je agencija i dodala da su još dvojica privedena.
 
"Dvojica su privedena, pokušali su da se sakriju u gomili turista, ali su ih policajci identifikovali i priveli", rekao je izvor za Interfaks.
  • Milutinac

    24.06.2024 11:50
    Najgora mafija na svetu je Ruska. Zaboravili ste sta je Rusija ? Tamo med i mleko Rusofilijo? Jadan vam Putin.
  • Gavril

    24.06.2024 07:24
    Moskva još od perioda carske Rusije kolonizuje tuđe teritorije i uništava kulturu, jezik i tradicije od oko 200 manjinskih naroda. Severni Kavkaz-Dagestan, Ingušetija, Čečenija , zatim Burjatija, Tuva, Jakutija, Komija,to su sve okupirane teritorije imperijalne Rusije koje pripadaju drugim narodima sa čije teritorij Moskva eksploatiše prirodna bogatstva i drži ih sirovom silomu Ruskoj federaciji i siromaštvu, 21 republika i 55 oblasti.Niko od njih nije dobrovoljno u Ruskoj federaciji i u ruskom gubitku rata u Ukrajini ovi narodi vide priliku i za oslobođenje drugih ugnjetavanih etničkih grupa i republika. U Ruskoj federaciji živi 20 miliona muslimana ,od čega dva miliona samo u Moskvi.
  • Izvidjac Futog

    23.06.2024 23:19
    Terorizam
    Terorizam je vrlo opasna pojava na koju svaka drzava mora da ima adekvatan odgovor.Teroristicke akcije su vrlo brutalne.Primetio sam da sve cesce u teroriztickim napadima osim obicnih gradjana stradaju i pripadnici obezbedjenja jer nisu adekvatno opremljeni.Nisu naoruzani.Taj trend da razne agencije za obezbedjenja nemaju naoruzane pripadnike je i kod nas dosta izrazen.Bar devedeset posto privatnih agencija u Srbiji nema naoruzane radnike obezbedjenja.A obezbedjuju mnoge vazne objekte koji su od vitalnog znacaja.po meni je to vrlo pogresno jer tesko ce nenaoruzani i ne bas dobro obucen radnik obezbedjenja da adekvatno odgovori na neki teroristicki akt.Sto se proteklih dana i pokazalo nazalost u nekoliko napada koji su se desili u Rusiji konkretno.Mislim da bi u ova turbulentna vremena trebalo nesto malo promeniti u zakonu koji regulise rad raznih agencija zvucnih imena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.