Poginuo policajac iz pratnje Viktora Orbana, u povratku sa meča EP u fudbalu

Jedan policajac je poginuo, a drugi je teško povređen u saobraćajnoj nesreći dok su pratili mađarskog premijera Viktora Orbana u povratku sa utakmice Mađarska-Škotska na EP u fudbalu.
Poginuo policajac iz pratnje Viktora Orbana, u povratku sa meča EP u fudbalu
Foto: Pixabay (ilustracija)

Udes se dogodio nakon što je Viktor Orban gledao nacionalni tim u sinoćnoj pobedi protiv Škotske u Grupi A.

Odeljenje motociklista saobraćajne policije Štutgarta pratilo je Orbana do aerodroma kada je 69-godišnji vozač BMW, koji nije znao da je raskrsnica zatvorena za pratnju, pokušao da skrene, ali se sudario sa policajcem na motociklu.
Sudar je 61-godišnjeg policajca-motociklistu bacio na motocikl njegovog kolege starog 27 godina.
 
Od zadobijenih povreda, 61-godišnji policajac je preminuo u bolnici, dok je mlađi teško povređen.
 
"Duboko smo šokirani nesrećom naših kolega. Tragične okolnosti smrti našeg cenjenog kolege ostavile su nas bez teksta i do srži su pogodile celu policiju Štutgarta“, naveo je u saopštenju šef policije Markus Ajzenbraun.
  • Harvey J. Cthulhu

    25.06.2024 07:41
    Da se još Orban ne povredi na malom fudbalu?
  • xqt

    25.06.2024 07:23
    Sudbina
    @ Sale
    Slucajnost ili upozorenje..

    Bolje je ako je ovo drugo, ali čovek pogibe pred penzijom.
  • Kid

    25.06.2024 06:33
    Slabija organizacija
    Na žalost slabu organizaciju neko je platio životom. Dosta su slabo organizovani oko stadiona. Ima malo policije i ne postoje upozorenja da je saobraćaj preusmeren. Npr. oko stadiona u Minhenu odjednom se pojavljuju žardinjere, nema privremenih znakova, oko stadiona jedan preko megafona objašnjava na samo njemu poznatom jeziku i dosta nerazumljivo. Mogli su malo odrešiti kesu i malo bolje to organizovati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.