Rusija i Ukrajina razmenile po 90 zatvorenika

Ruske vlasti saopštile su danas da su razmenile 90 ukrajinskih ratnih zarobljenika za 90 ruskih vojnika zatočenih u Ukrajini, uz posredovanje vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).
Rusija i Ukrajina razmenile po 90 zatvorenika
Foto: Pixabay
"Na kraju pregovaračkog procesa, 90 ruskih vojnika koji su bili u životnoj opasnosti u zatočeništvu, vraćeno je sa teritorije pod kontrolom kijevskog režima", saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije na Telegramu.
Zauzvrat je predato 90 ratnih zarobljenika iz ukrajinskih oružanih snaga, dodalo je rusko ministarstvo navodeći da je razmena obavljena uz "humanitarno posredovanje" UAE.
 
Poslednja velika razmena zatvorenika između Rusije i Ukrajine bila je februaru. Tada su dve strane razmenile po 100 zarobljenika.
UAE takođe posreduju u povratku ukrajinske dece iz Rusije.
 
Rusija i Ukrajina razmenile su nekoliko stotina zarobljenika od početka ruske ofanzive u februaru 2022. i redovno razmenjuju posmrtne ostatke poginulih vojnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio Peru

Zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali potresao Peru rano jutros, a prema navodima vlasti te zemlje, još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama, prenosi Asošijeted pres.