Novi dan, nova tura smeća za Južnu Koreju: Severna Koreja poslala još 250 balona sa đubretom

Severna Koreja je tokom noći lansirala više od 250 balona sa smećem ka Južnoj Koreji, saopštila je danas južnokorejska vojska.
Novi dan, nova tura smeća za Južnu Koreju: Severna Koreja poslala još 250 balona sa đubretom
Foto: Beta/AP
To je šesto takvo lansiranje od kraja prošlog meseca, a zbog njega je u periodu od oko tri sata bio zatvoren aerodorom kod Seula, prenosi Jonhap.
 
Oko 100 balona, uglavnom sa otpadnim papirom i drugim otpadnim materijalom, sletelo je u Seul i u severni deo provincije Kjongi, saopštio je Generalštab korejske vojske.
Domaći i međunarodni letovi su obustavljeni ili odloženi, u periodu od oko tri sata, na međunarodnom aerodromu Inčeon, zapadno od Seula, od 1.46 jutros po lokalnom vremenu, navodi Jonhap.
 
Analiza balona pokazala je da ne sadrže toksičnu materiju, navodi se u saopštenju južnokorejske vojske.
Sa poslednjom serijom procenjuje se da je Severna Koreja od 28. maja lansirala više od 2.000 balona koji nose otpatke, navodi Jonhap.
 
Kao odgovor, Južna Koreja je 9. juna, prvi put za poslednjih šest godina, počela da emituje govore protiv vlasti u Pjongjangu preko svojih zvučnika u pograničnoj zoni.
  • Ogrish

    27.06.2024 07:17
    Debilkoi
    Nemaju leba da jedu, privreda im skoro nepostojeća, a poklanjaju sekundarne sirovine ideološkim neprijateljima. 2024. godina je, reciklirajte to.
  • K3

    26.06.2024 14:03
    Kreativno
  • sale

    26.06.2024 10:44
    Južna Koreja: Samsung, LG, Hyundai, KIA
    Severna Koreja: baloni sa smećem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio Peru

Zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali potresao Peru rano jutros, a prema navodima vlasti te zemlje, još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama, prenosi Asošijeted pres.