Nema plivanja u Seni ni početkom jula

U Seni u Parizu neće moći da se pliva ni početkom jula, manje od mesec dana pre početka događaja Olimpijskih igara (26. jul - 11. avgust) koji su planirani na toj reci.
Nema plivanja u Seni ni početkom jula
Foto: Pixabay
To je danas upozorio prefekt Pariza i oblasti Il d Frans Mark Gijom (Marc Guillaume), preneo je list Figaro.
 
Veliki protok reke zbog kišovitog proleća, doveo je do odlaganja probe svečanog otvaranja Igara, koja je bila zakazana za ponedeljak.
"Nema plivanja u Seni narednih dana", rekao je Gijom i dodao da hidrološke prilike nisu povoljne već šest meseci, te kad je vreme kao jesenje ili zimsko, nikakve investicije nisu dovoljne.
Gradonačelnica Pariza An Idalgo, koja je obećala da će plivati u Seni u sedmici od 15. jula, izrazila je danas uverenje da će vreme ipak biti povoljno tokom Igara.
 
Zbog visokog vodostaja i nedovoljno dobrog kvaliteta rečne vode pred početak Igara ostaje neizvesnost održavanja proba na Seni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio Peru

Zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali potresao Peru rano jutros, a prema navodima vlasti te zemlje, još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama, prenosi Asošijeted pres.