Zagrebački KBC na meti hakera

Na meti hakera u četvrtak ujutro našao se Klinički bolnički centar Zagreb iz kojeg su saopštili da su zbog toga primorani da isključe sve sisteme, a da ta situacija neće ugroziti bolesnike.
Zagrebački KBC na meti hakera
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Kibernetički napad na sisteme Kliničkog bolničkog centra Zagreb zabeležen je u jutarnjim satima, saopštila je bolnica, prenosi N1.
 
Naveli su da su radi dodatnih provera primorani da isključe sve sisteme i da će ih vraćati u funkciju kada se uvere u njihovu bezbednost i ispravnost.
Ova situacija neće ugroziti bolesnike u KBC-u Zagreb, poručuju iz bolnice.
 
"Bezbednost bolesnika nije ugrožena, svi hitni bolesnici su u salama. Sve funkcioniše puno teže našim zaposlenima, ali funkcioniše", rekao je Milivoj Novak, pomoćnik upravnika KBC-a.
"Preglede će svi obaviti. Mali problem je u tome da duže traje štampanje nalaza, ali niko neće biti poslat kući jer je pao sistem. Najbitnije je da Hitna funkcioniše. Zamolili smo Hitnu službu Zagreba da nas malo rastereti dok se problem ne reši", kazao je on.
 
Naveo je da podaci pacijenata nisu ugroženi i da nije došlo do curenja podataka.
 
Hakerski napad na bolnicu izveden je dan nakon što su hakeri u sredu popodne izveli DDoS napad na nekoliko internet stranica hrvatskih institucija, među kojima su Ministarstvo finansija, Poreska uprava, HNB, Zagrebačka berza.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.