Zapaljen policajac u Atini, na kola bačen Molotovljev koktel

Policajac koji je čuvao kuću predsednice Vrhovnog suda Grčke u Atini primljen je prošle noći u bolnicu zbog opekotina koje je dobio u napadu Molotovljevim koktelom, saopštile su grčke vlasti.
Zapaljen policajac u Atini, na kola bačen Molotovljev koktel
Foto: Pixabay (ilustracija)
Policajac je rekao da izgleda da su napadači bili nedaleko u parkiranom automobilu.
 
Prišli su i bacili Molotovljev koktel tek kada je policajac ušao u patrolno vozilo, verovatno da ne bi mogao da pobegne od vatre.
On je ipak uspeo da izađe iz kola.
 
Opečene su mu ruke i lice, a patrolni automobil je izgoreo.
Ne zna se ko je izveo napad.
 
Mediji, pozivajući se na policijske izvore, pišu da je po svemu sudeći taj policajac bio meta napada, a ne kuća predsednice Vrhovnog suda Joane Klape. Mediji navode i da su napadači uspeli da izbegnu obližnje kamere za nadzor.
 
Policija u Grčkoj je česta meta napada grčkih ultra-levičarskih militantnih grupa, iako je poslednjih godina manje napada s težim posledicama.
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.