Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio Peru

Zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali potresao Peru rano jutros, a prema navodima vlasti te zemlje, još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama, prenosi Asošijeted pres.
Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio Peru
Foto: Pixabay
Američki geološki zavod saopštio je da je epicentar zemljotresa bio je u Tihom okeanu, oko 8 kilometara zapadno od okruga Atikipa, u provinciji Karaveli, nekih 580 milja južno od glavnog grada Lime, ​​blizu granice sa Čileom i Bolivijom.
Zemljotres se dogodio na dubini od 28 kilometara i osetio se u obližnjim regionima Ajakučo i Ika, ali i u prestonici Perua, javili su lokalni mediji.
Načelnik okruga Sankos, u regionu Ajakučo, Eder Alka rekao je lokalnoj radio stanici RPP da su putevi u toj oblasti pretrpeli oštećenja zbog odrona kamenja i da je nekoliko lokaliteta odsečeno.
 
Direktorat za hidrografiju i navigaciju Peruanske mornarice saopštio je da je seizmički događaj izazvao uzbunu za cunami duž obale, međutim, Pacifički centar za upozorenje na cunami u Honoluluu saopštio je da je svaka pretnja od cunamija već prošla.
 
Zemljotresi su česti u Peruu, jer se zemlja nalazi u pacifičkom "vatrenom prstenu", podseća AP. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet