Crna Gora donela Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen

Skupština Crne Gore usvojila je danas Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.
Crna Gora donela Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen
Foto: Pixabay

Glasala su 42 poslanika, 41 za, jedan protiv, uzdržanih nije bilo.

Prilikom glasanja poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative, Bošnjačke stranke, GP URA su napustili salu.
Predsednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da je ponosan što je rezolucija usvojena i da je ona "rezultat našeg dogovora i naše ideje", prenele su Vijesti.
 
"Niko se u ovo nije mešao sa strane. Voleo bih da moje sunarodnike iz Beograda i Banjaluke na Petrovdan dočekamo u Crnoj Gori, da se bratski pozdravimo i da kažemo da smo mi jedan ozbiljan narod, da ovaj region ima budućnost", rekao je Mandić. 
  • zztop

    29.06.2024 11:45
    Tako su se dogovorili na svesrBskom saboru , da podele crnu goru i onemoguće joj ulazak u EU , a i mile dejstvuje u BiH , komandant to posmatra i osluškuje odjeke svega tog ...
  • zztop

    29.06.2024 09:08
    Vojvoda mandić ispunjava zadatak sa saborovanja a i mile opet se otcepljuje ...
  • Tetka

    29.06.2024 08:56
    Istorija treba da prouči zločine i zabeleži ih, naredna pokoljenja da se sećaju žrtava, a svi mi da se trudimo da do toga više nikad ne dođe. Nijedna rezolucija u tome neće pomoći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.