Bajden o debati: Znam da nisam dobar kao pre - nisam mlad čovek, ne hodam tako lako kao nekada

Predsednik SAD Džo Bajden pokušao je da smiri paniku oko svoje kandidature u danu nakon njegovog vrlo problematičnog nastupa u debati.
Bajden o debati: Znam da nisam dobar kao pre - nisam mlad čovek, ne hodam tako lako kao nekada
Foto: AP Photo/Evan Vucci
Pristalicama je na predizbornom skupu u petak rekao da, uprkos tome što nije bio tako mlad kao nekada, "zna kako da kaže istinu".
"Znam da nisam mlad čovek. Ne hodam tako lako kao nekada. Ne govorim tako glatko kao nekada. Ne debatujem tako dobro kao nekada. Ali znam ono što znam: znam kako da kažem istinu. Znam dobro od pogrešnog. I znam kako da radim ovaj posao. Znam kako da završim stvari. I znam kao što milioni Amerikanaca znaju, kada te obore, ponovo se dižeš", rekao je on, prenosi Politico.
Dodao je da se ne bi ponovo kandidovao da ne veruje da može da radi ovaj posao, nastavio je on.
 
Ali skup možda neće biti dovoljan da utiša raširenu paniku u Demokratskoj stranci zbog Bajdenovog nastupa u debati protiv Trampa.
 
Bajdenov hrapav glas, zakasneli odgovori i odustvo misli sceni tokom 90-minutne debate otvorili su temu koja je do tog trena bila tabu: njegovu smenu na vrhu liste pre izbora. Njegovi komentari na mitingu u petak otkrili su kako njegov tim radi krizni menadžment.
 
Pred gomilom od nekoliko stotina pristalica, Bajden je bio daleko energičniji nego na sceni debate.
 
Dok su pristalice velikodušno bodrile predsednika, mašući predizbornim znakovima "Idemo, Džo", Bajden je, čitajući pripremljene primedbe, oštro napadao Donalda Trampa zbog njegovih krivičnih osuda, stava o abortusu i nespremnosti da prihvati rezultate izbora 2024. godine.
 
On je naglasio da bivši predsednik nije bio iskren u debati. I vikao je veći vremena, povremeno se lomeći od kašlja.
 
"Postavio je novi rekord za najviše laži izgovorenih u debati. Lagao je kako nema nikakve veze sa pobunom 6. januara", rekao je Bajden.
  • Gorm

    29.06.2024 17:09
    Second coming of Trump
  • Djordje

    29.06.2024 16:53
    Greška
    @NS

    Nešto si pobrkao. Bajden nije predsednik Rusije.
  • Djoka

    29.06.2024 16:19
    Bajdene, sve je to nebitno. Mozes i nepokretan da ostanes, zaista nije vazno. Jer sve dok te ruka sluzi da mozes da potpisujes sto ti se na sto stavlja, ti sluzis svrsi. A to je ono najbitnije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.