VIDEO: Šumski požari kod Kušadasija u Turskoj, evakuisani turisti i meštani okolnih sela

Šumski požari buknuli su u Ezineu u provinciji Čanakale, u okrugu Kušadasi u provinciji Ajdin i u okruzima Menderes, Selčuk, Tir i Češme u Izmiru.
VIDEO: Šumski požari kod Kušadasija u Turskoj, evakuisani turisti i meštani okolnih sela
Foto: Pixabay (ilustracija)
Turski vatrogasci ih gase vazdušnim i kopnenim putem. 
 
Evakuisani su meštani nekoliko sela i gosti dva hotela u Kušadasiju.
Prvi požar izbio je u ataru sela Karačadag, u Izmiru, u subotu oko 13 časova po lokalnom vremenu i njegovo gašenje je započeto u roku od deset minuta, uključujući i iz vazduha, prenela je televizija TRT Haber.
 
U okviru mera predostrožnosti evakuisani su meštani jednog sela. 
Još jedan požar izbio je u odmaralištu Češme u istoj provinciji Izmir u blizini sela Germijan, kao i duž auto-puta Izmir-Češme. Zbog požara, deonica od Izmira do Češmea bila je zatvorena za saobraćaj oko 20 minuta, ali je nakon intervencije ekipa put ponovo otvoren. 
 
 
U provinciji Čanakale vatrogasci gase požar koji je zahvatio poljoprivredno zemljište u regionu Ezine, a meštani dva sela su evakuisani.
 
Veliki šumski požar počeo je u provinciji Izmir u blizini primorskog sela Pamučak, a ubrzo se proširio na šumu odmarališta Kušadasi u susednoj provinciji Ajdin.
 
Saobraćaj na auto-putu Selčuk-Kušadasi obustavljen je zbog požara, koji iz vazduha gase četiri aviona i pet helikoptera.
 
Zbog požara koji se pod uticajem vetra kretao ka Kušadasiju, evakuisana su dva hotela i kuće u okrugu Bajraklidede. Gosti koji su boravili u ugroženim hotelima upućeni u druge hotele u okruženju.
  • Le Kler

    01.07.2024 19:08
    Kušadasi divan primorski grad i letovalište! Mnogo istorijskih lokaliteta u blizini,velike plaže i dobri ljudi lokalci..šteta za požare, svugde naravno, pa i tamo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.