Makron: Poziv na okupljanje protiv ekstremne desnice; Marin Le Pen: Makronov blok praktično izbrisan

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je večeras na "veliko demokratsko i republikansko okupljanje" u drugom krugu parlamentarnih izbora protiv stranke ekstremne desnice Nacionalno okupljanje.
Makron: Poziv na okupljanje protiv ekstremne desnice; Marin Le Pen: Makronov blok praktično izbrisan
Foto: Beta (AP/Thibault Camus)
"Veliki odziv u prvom krugu svedoči o značaju ovog glasanja za sve naše sunarodnike i želji da se razjasni politička situacija", naveo je Makron.
 
"Suočeni sa strankom Nacionalno okupljanje, došlo je vreme za veliko, jasno demokratsko i republikansko okupljanje u drugom krugu izbora", rekao je Makron odmah pošto su saopšteni rezultati izlaznih anketa.
Liderka ekstremne desnice u Francuskoj Marin Le Pen izjavila je večeras da je blok predsednika Emanuela Makrona  "praktično izbrisan".
 
Ekstremno desničarska stranka Nacionalno okupljanje i njeni saveznici osvojili su večeras najviše glasova, više od 34 odsto, u prvom krugu vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj, prve su procene izlaznih anketa.
"Francuzi su pokazali želju da okrenu stranicu od sedam godina prezrive i korozivne vlasti šefa države Emanuela Makrona", rekla je Marin Le Pen koja je osvojila najviše glasova u svojoj izbornoj jedinici.
 
Drugi krug izbora zakazan je za 7. jul.
  • I kod

    01.07.2024 19:22
    Nas
    Je vlast prezriva i korozivna, za čestite građane pogubna
  • Лиманац

    01.07.2024 13:12
    Подршка Ле Пеновој!
    Свиће и у Француској.
  • Ha

    01.07.2024 11:04
    .
    I ko je sad ekstreman? Ovu levicu treba ozbiljno preispitati, ko sta radi samo pale, unistavaju i ruse. Treba ih proglasiti za teroriste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.