Uhapšeni šefovi supermarketa u Mjanmaru jer su previše podigli cene pirinča

Četiri direktora lanaca supermarketa u Mjanmaru, među kojima i japanski državljanin, uhapšeni su zbog prodaje pirinča po previsokim cenama, objavili su državni mediji.
Uhapšeni šefovi supermarketa u Mjanmaru jer su previše podigli cene pirinča
Foto: Pixabay
Vlasti su saopštile da su uhapsile 11 osoba, uključujući trgovce pirinčom i predstavnike fabrike pirinča, optužujući ih za nabijanje cena za 31 do 70 odsto od propisanih limita, prema novinama "Global New Light of Myanmar". 
Mjanmarske novine kojima upravlja hunta objavile su da je među uhapšenima i direktor lanca supermarketa Aeon Orange.
Osiromašena zemlja jugoistočne Azije u nemiru je od državnog udara u februaru 2021. kada je vojska svrgnula izabranu civilnu vladu, što je izazvalo brojne proteste koji su prerasli u oružani otpor širom zemlje.
 
Usred eskalacije nasilja, siromaštvo u Mjanmaru raširenije je nego ikad u poslednjih šest godina, a nedostatak radne snage i deprecijacija valute otežali su poslovanje, navodi Svetska banka. Prošlog meseca hunta je uhapsila najmanje 35 ljudi, razbijajući trgovce zlatom i devizama i agente koji prodaju nekretnine u sklopu napora da stabilizuje svoju valutu koja brzo pada.
  • Sasa

    01.07.2024 12:14
    "Usred eskalacije nasilja, siromaštvo u Mjanmaru raširenije je nego ikad u poslednjih šest godina, a nedostatak radne snage i deprecijacija valute otežali su poslovanje, navodi Svetska banka."
    ako je svetska banka ovo rekla onda sigurno verujem.

    Da im je bilo dobro ne bi doslo do nasilne promene vlasti
  • 9

    01.07.2024 07:56
    Jel to onaj Mijanmar
    Što je povukao priznanje Republike Kosovo ?
    I treba tako ,samo oštro , ugledali se na srBsku braću , a nemaju šefa kao što je naš . Nulta tolerancija na najskuplje gorivo u Evropi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet